Slöjda mer

Ännu en webbplats i Webbstjärnan

Om

Syfte och mottagare

Vi är två slöjdlärare som jobbar med slöjd som ett ämne. På slöjden har vi behov av att ha en informationskanal som kan användas i under och efter lektionerna. Vi publicerar även en del av elevers arbeten för att de ska bli inspirera av varandra.

Om ni önskar komma i kontakt med oss är ni välkomna att mejla.

edvin.thornholm@orebro.se

asa.ehrnstrom@orebro.se

Bilderna vi använder är egna eller tagna från Pixbay ”Alla bilder och filmer på Pixabay släpps fritt från copyright under Creative Commons CC0. Du får ladda ner, ändra, distribuera och använda dem royaltyfritt till vad som helst, till och med i kommersiella sammanhang. Upphovsmannen behöver inte anges”

Utdrag från kursplanen i slöjd som vi tycker tydligt kopplar bloggens innehåll:

”arbetsbeskrivningar, såväl med som utan digitala verktyg. Hur de kan läsas, följas”

”Dokumentation av arbetsprocessen i ord och bild, såväl med som utan digitala verktyg”

Ett avsnitt som berättar om vad ni lärt er

Ett avsnitt som motiverar varför just ert bidrag ska vinna.

 

Varför har vi slöjd?

Varför har vi slöjd?
Att tillverka föremål och bearbeta material med hjälp av redskap är ett sätt för människan att tänka och uttrycka sig. Slöjdande är en form av skapande som innebär att finna konkreta lösningar inom hantverkstradition och design utifrån behov i olika situationer. Slöjd innebär manuellt och intellektuellt arbete i förening vilket utvecklar kreativitet, och stärker tilltron till förmågan att klara uppgifter i det dagliga livet. Dessa förmågor är betydelsefulla för både individers och samhällens utveckling.

 

Se även:

En liten film från vår skola: https://youtu.be/2YrRBD2nZa0

En film om varför man har slöjd: http://www.youtube.com/watch?v=gMV04V-J28M

Info föräldramöte: https://orebrokommun-my.sharepoint.com/personal/edvin_thornholm_orebro_se/_layouts/15/guestaccess.aspx?docid=05d131aaf801a49c5a53fab5c104e9cf6&authkey=AfmDuBLg4R7h3p4XG03_x9E

© 2018 Slöjda mer

Tema av Anders NorenUpp ↑